Badrumsrenovering

Kreativa förvaringslösningar för ditt badrum

Med rätt förvaringslösningar kan du förvandla ditt badrum till ett funktionellt och välorganiserat utrymme. Men ibland kan standardhyllor och skåp kännas otillräckliga eller tråkiga. Här är några kreativa idéer för förvaring i badrummet som både sparar plats och adderar stil.

Hängande korgar och hyllor

Hängande förvaringsalternativ som korgar eller hyllor kan vara en utmärkt lösning för små badrum. Du kan hänga dem på väggen, bakom dörren eller till och med under handfatet för att skapa extra förvaringsutrymme. Hängande korgar kan vara en idealisk plats för handdukar, badprodukter eller toalettartiklar.

Utnyttja vertikalt utrymme

Att utnyttja vertikalt utrymme är en smart taktik för att maximera förvaringen i små badrum. Hyllor som sträcker sig upp till taket kan ge gott om utrymme för att förvara allt från handdukar till skönhetsprodukter. Du kan också överväga att installera en stång längs väggen för att hänga korgar eller handdukar.

Använda möbler för förvaring

Att använda möbler för förvaring är ett kreativt sätt att lägga till extra utrymme i ditt badrum. Ett litet sidobord eller en bänk kan ge plats för handdukar och toalettartiklar. Ett smalt bokställ kan även fungera som en praktisk hylla för badrumsartiklar.

Skåp och lådor under handfatet

Om du har ett badrum med ett handfat som står på ben, överväg att installera skåp eller lådor under det. Dessa kan användas för att förvara rengöringsprodukter, extra toalettpapper och andra nödvändiga artiklar.

Speglar med förvaring

En spegel med inbyggd förvaring är en annan smart lösning för små badrum. Den dubblerar som både en spegel och ett praktiskt skåp för att förvara småartiklar som tandborstar, tandkräm och rakapparater.

Anpassade hörnhyllor

Hörnen i ditt badrum är ofta ouppmärksammade utrymmen som kan användas för förvaring. Anpassade hörnhyllor kan vara en utmärkt lösning för att förvara saker som tvålar, schampon och balsam.

Inbyggd förvaring i duschen

Om du har en inbyggd dusch, kan du skapa en nisch i väggen för att förvara dina duschprodukter. Detta kommer inte bara att spara utrymme, utan också att hålla dina produkter lättillgängliga och ordnade.

Magnetiska hållare

Magnetiska hållare kan vara en utmärkt förvaringslösning för saker som saxar, nagelklippare och pincetter. Du kan sätta upp magnetiska remsor på insidan av skåpsdörrar eller på väggar för att hålla dessa saker organiserade och lättillgängliga.

Utnyttja utrymmet bakom dörren

Utrymmet bakom dörren är ofta outnyttjad i många badrum. Du kan installera krokar, stänger eller hyllor här för att hänga handdukar, badrockar eller förvara andra badrumsartiklar.

Återvunna förvaringslösningar

Återanvända objekt kan också fungera som kreativa förvaringslösningar för ditt badrum. Till exempel kan en vinflaskhylla snabbt omvandlas till en hållare för handdukar. Gamla burkar kan också användas för att förvara saker som bomullstopps, tandborstar och tandkräm.

Smarta lådor och korgar

Att använda korgar och lådor för att organisera saker i skåp och på hyllor kan hjälpa till att hålla ditt badrum ordnat och snyggt. Du kan använda dessa för att separera olika typer av produkter och snabbt hitta det du behöver.

Rullvagn för förvaring

En rullvagn med flera hyllor kan vara en flexibel och portabel förvaringslösning för ditt badrum. Du kan fylla den med toalettartiklar, rengöringsprodukter, handdukar och mycket mer. Dessutom kan den enkelt flyttas runt efter behov.

Hängande skoförvaring

En hängande skoförvaring är inte bara för skor. Den kan hängas på dörren och användas för att förvara allt från toalettpapper till hårprodukter. Varje fack kan användas för att sortera och organisera olika badrumsartiklar.

Med dessa kreativa förvaringslösningar kan du göra ditt badrum mer organiserat och funktionellt. Kom ihåg att bästa lösningen för dig beror på ditt badrums storlek, layout och dina individuella behov. Oavsett om du har ett stort badrum med massor av utrymme, eller ett litet med begränsat utrymme, finns det en kreativ förvaringslösning som passar just ditt behov.