FlyttaFLyttservice

Så hyr man en flyttfirma

Om du planerar att flytta så finns det mycket som måste göras. I många fall kan det bli aktuellt att anlita en flyttfirma. Det behöver inte bli så dyrt som du kanske tror, men innan du ens anlitar någon är det bäst att titta på vad man absolut måste tänka på. Du ska därför få lite goda råd om vad man bör tänka på, men också vad du kan göra för att pressa priserna och få en lägre totalkostnad när du ska anlita en flyttfirma.

Gör en lista på vad firman ska göra

Hur dyrt det blir att anlita magasinering med flyttfirmor malmö beror på hur mycket hjälp du behöver. Standardpriset per timme sätts ofta baserat på en förare till flyttbilen och en person som bär saker. Har du mycket stora saker eller själv inte kan hjälpa till att bära något blir det med andra ord dyrare. Det är därför en bra idé att först fundera på allt som firman ska göra. När du sedan tar

Personal som flyttar åt dig

in en offert för arbetet så är det viktigt att du får ett fast pris för hela jobbet. Ett rörligt timpris där du inte vet exakt hur dyrt det hela blir kan enkelt utnyttjas och risken finns att flytten blir mycket dyrare än du först trodde.

Jämför olika flyttfirmor

För att få så mycket valuta för pengarna som möjligt bör du först och främst jämföra olika flyttfirmor. Exakt hur dyrt det blir beror på firman, vanligtvis anger firmorna direkt på sina sidor ungefär hur mycket det kostar per timme. Slutpriset vet du först efter du tagit in en offert. Börja därför med att hitta en flyttfirma som verkar seriös, bra och som har ett pris som enligt dig är rimligt. Du kan ta in en offert från flera olika firmor om du vill, det kan framförallt vara viktigt om det är en väldigt stor och dyr flytt som ska utföras.

Gör det du kan på egen hand

För att pressa ned slutpriset på flytten kan du göra så mycket som möjligt på egen hand. Kan du flytta alla mindre saker och en del flyttlådor själv så kan du lämna det allra största till flyttfirman. Deras jobb går då snabbare vilket innebär färre timmar som du måste betala för. Ju mer du gör själv desto billigare blir det att anlita en flyttfirma. Det är till exempel inte ovanligt att vissa personer överlämnar endast de riktigt stora möblerna till en flyttfirma, det som inte får plats i en vanlig personbil. Då är det endast sängar, soffgrupper och större skåp som måste flyttas med flyttfirman. Har du däremot ingen tajt budget så är det vanligtvis mer bekvämt att överlämna allt till firman. Det gäller därför att man vet sin budget innan man anlitar en flyttfirma, så att man vet vad man har råd med.